Slujbă Arhierească la Mănăstirea Cornet cu ocazia serbării hramului

Sâmbătă, 29 august 2009, la Mânăstirea Cornetu din jud. Vâlcea, care are hramul „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, Preasfințitul Părinte Gherasim, Episcopul Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească. Cu acest prilej a fost hirotonit ca ieromonarh preacuviosul părinte ierodiacon Melchisedec, slujitor al acestei mânăstiri.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gherasim, a subliniat importanța jertfei Sfântului Ioan Botezătorul, Proorocului și Înaintemergătorului Domnului Iisus Hristos.

La sfârșitul slujbei, s-a oficiat slujba Parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii mânăstirii. La acest eveniment deosebit pentru obștea Mânăstirii Cornet au participat părinții stareți de la mânăstirile Stânișoara și Turnu, preoți și credincioși din parohiile vecine.

Sursa: episcopia-ramnicului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…