Slujbă arhierească la Mânăstirea Arnota

Ieri, 2 august 2009, în Duminica a VIII-a după Rusalii, cunoscută și ca ,,Duminica înmulțirii pâinilor”, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Arnota, ctitoria domnitorului Matei Basarab, care are hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Înainte de Sf . Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, într-o ceremonie deosebită, a instalat-o ca stareță a Mănăstirii Arnota pe monahia Ambrozia, căreia i-a dăruit prin hirotesie și titlul de stavroforă. În timpul Sf. Liturghii au fost hirotoniți doi tineri teologi: ca diacon, tânărul Olariu Constantin comuna Drăgoești, jud. Vâlcea și ca preot, diaconul Cârmici Petre Sorin din orașul Brezoi, pentru parohia cu hramul Sf.M.Mc.Gheorghe din orașul Brezoi, județul Vâlcea.

La sfârșitul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, în cuvântul de învățătură rostit, a subliniat importanța minunii săvârșite de Mântuitorul nostru Iisus Hristos, minune ce face parte din seria minunilor asupra naturii, arătând totodată și iubirea Mântuitorului față de oameni, iubire ce trebuie imperios necesar să ne călăuzească și pe noi către aproapele nostru, în această perioadă de criză și sărăcie materială, dar și spirituală, prin care trece neamul omenesc.

La acest eveniment au fost prezenți părintele arhim. Vartolomeu Androne, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului, preoți și credincioși din parohiile vecine și mulți pelerini din țara noastră.

Sursa: Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente