Slujbă arhierească la hramul Bisericii Sfinții Apostoli din Târgu Jiu

Câteva sute de credincioși au venit astăzi, 29 iunie 2012, la Biserica Sfinții Apostoli din municipiul Târgu Jiu de praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, după cum ne-a menționat Gheorghe Cioiu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

În zi de hram, slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La finalul slujbei religioase, Mitropolitul Olteniei le-a vorbit credincioșilor prezenți despre viața și învățătura Sfinților Apostoli Petru și Pavel, cei care au fost martirizați la Roma în aceeași zi: 29 iunie.

„Sărbătoarea de astăzi, închinată Sfinților Apostoli, ne reunește în această sfântă biserică, ce poartă hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Pe lângă bucuria pe care o avem cu toții în această sfântă sărbătoare ce încheie postul Sfinților Apostoli, este și bucuria dumneavoastră deoarece Sfinții Apostoli sunt ocrotitorii și protectorii credincioșilor și slujitorilor bisericii din această obște creștinească”, a subliniat Înalt Preasfințitul Părinte Mitropolit Irineu.

Biserica închinată Sfinților Apostoli, din Târgu Jiu, este unul dintre cele mai importante monumente istorice ale urbei de pe malul Jiului. Piatra de temelie a sfântului locaș a fost pusă în 1927, biserica fiind sfințită la 7 noiembrie 2012, de însuși Patriarhul României Miron Cristea, împreună cu episcopii Vartolomei al Râmnicului și Nifon al Hușilor. Ea este situată pe așa numita „Axă Brâncuși”, alături de Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului. Marele sculptor Constantin Brâncuși a participat personal la momentul sfințirii bisericii, atașându-se de acest loc pe care l-a ales pentru a centra spațial cele trei mari lucrări ale sale.

Comentarii Facebook


Știri recente