Slujbă arhierească la Filia Stănuleasa din Parohia Sâmburești, județul Olt

Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților a târnosit duminică, 22 mai, biserica filiei Stănuleasa, Parohia Sâmburești, prilej cu care a sfințit noul praznicar și noua clopotniță, informează episcopiaslatinei.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre importanța convorbirii omului cu Dumnezeu: „Ați văzut cum L-a recunoscut samarineanca pe Mesia? „Mi-a spus mie toate câte am făcut” (In. 4, 29). Ce înseamnă aceasta? Înseamnă că, în mod real „a stat de vorbă” cu El, spre deosebire de fariseii și cărturarii care doar Îl pândeau pe la colțuri, ca să-L ispitească. Ea nu s-a scandalizat că Domnul i-a spus învățături noi, ci a luat aminte la „duhul” cu care le-a spus și, pentru aceea, a ajuns să-L propovăduiască înaintea arhiereilor și a învățătorilor de lege. Așadar, femeia samarineancă de astăzi se face „apostol” ― nimeni alta decât Sfânta Fotini, prăznuită la 26 februarie ― pentru meritul de a fi putut intra în dialog și comuniune cu Hristos, în timp ce aleșiiau rămas afară, ca să nu se spurce” (In. 18, 28)”.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Sebastian a acordat rangul de Sachelar părintelui paroh Vasile Daniel Sandu și Distincția de vrednicie d-lui primar Gheorghe Călugăroiu, d-lui manager Marian Adrian Roșu, d-nei Maria Preda și d-lui Ing. Gheorghe Ciucă.

Comentarii Facebook


Știri recente