Slujbă arhierească la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași

Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a oficiat astăzi, 13 ianuarie 2011, slujba Sfintei Liturghii în capela Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” a Universității „Al. I. Cuza” din Iași. La finalul slujbei, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a explicat faptul că în ultimii ani ierarhii care fac parte din sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei slujesc periodic Sfânta Liturghie la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

„La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași studiază absolvenți de seminar sau de liceu și masteranzi din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. Trebuie să ne întâlnim cu ei și într-un cadru liturgic de rugăciune. Aceasta este de fat finalitatea pregătirii lor de a deveni buni liturgiști. În cadrul Sfintei Liturghii avem prilejul să spunem studenților un cuvânt de folos. I-am încurajat pe studenți mai ales pentru faptul că vor intra în sesiune. E bine ca examenele să înceapă cu rugăciune. Ne-am rugat lui Dumnezeu să-i inspire pe studenții care se pregătesc să slujească Biserica. Am venit să-i cercetăm pe studenții noștri pentru că trebuie să se mențină legătura duhovnicească, canonică cu ierarhul care le dă binecuvântare”, a declarat pentru Radio TRINITAS, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…