Slujbă arhierească la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a săvârșit duminică, 31 octombrie, Sfânta Liturghie la catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, iar răspunsurile la strană au fost date de corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, informează sf-esc.ro.

După citirea Sfintei Evanghelii Preasfinția Sa a subliniat importanța învățăturilor desprinse din pilda bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr. După moartea trupului, sufletul trăiește și își aduce aminte de toate faptele săvârșite în timpul vieții pe pământ, astfel că avem mărturia clară a Mântuitorului privind existența și viața sufletului după despărțirea sa de trup, după moartea fizică a omului.

În timpul slujbei au primit harul preoției diaconul Laurențiu Viorel Popa, numit pe seama parohiei Gura Văii, Protoieria Lehliu și tânărul teolog Daniel Preda,a primit hirotonia întru diacon.

La sfârșitul slujbei, părintele Florin Țițeică a primit hirotesia întru duhovnic, pentru a putea administra taina Spovedaniei.

Comentarii Facebook


Știri recente