Slujbă Arhierească la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală „Sf. Gheorghe Nou” din Drobeta Turnu Severin, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează episcopiaseverinului.ro.

În predica de la sfârșitul slujbei, Părintele Episcop le-a vorbit credincioșilor prezenți despre lăsatul secului de carne și că timp de o săptămână se mai pot consuma doar produse pe bază de ouă și lapte.

Părintele Episcop a îndemnat credincioșii la postire și a descris binecuvântările care vin asupra celor ce postesc: „Frați creștini! Cei care n-ați postit niciodată, începeți de acum, de la Lăsatul Secului de carne, până la Paști. Totul depinde de obișnuință și cine s-a obișnuit nu mai are nicio problemă. Însă, dacă cineva dorește să țină post și mai încearcă să guste din când în când din mâncărurile de dulce, nu numai că s-a dedulcit, dar devine slab, devine neputincios, se îndepărtează și harul lui Dumnezeu de la el și atunci, lupta se intensifică și omul în cauză, și oricât ar consuma mâncăruri de dulce, totuși nu se mai poate sătura. Credincioșii care țin post, altfel gustă, altfel trăiesc și simt într-un mod aparte sărbătoarea Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Vă îndemnăm părintește să țineți tot postul, nu doar prima și ultima săptămână, așa cum obișnuiesc unii credincioși, este prea puțin. Această practică nu se află în învățătura bisericii noastre creștine. Un predicator scria undeva că, atunci când oamenii postesc o săptămână la început și alta la sfârșitul perioadei de post, se aseamănă cu acei constructori de poduri, ce ridică decât capetele de pod, și atât, o construcție care nu folosește nimănui. Așadar, fiecare dintre noi trebuie să ne străduim să postim așa cum se cuvine pentru a ne folosi, dacă nu purtăm această grijă, noi vom da seamă”.

După Sfânta Liturghie, PS Nicodim s-a întâlnit la Centrul Eparhial cu 17 elevi mehedințeni care studiază la Seminarul Teologic ‘Sfântul Grigorie Teologul’ din Craiova și cu părinții acestora. În cadrul întâlnirii, arhiereul mehedințean le-a vorbit seminariștilor despre misiunea sfântă la care sunt chemați, conștientizându-i de responsabilitatea pe care o are un cleric al Bisericii înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor. Tot cu acest prilej, a fost pusă în discuție și problema burselor de studiu ce vor fi oferite elevilor seminariști, prin intermediul Centrului Eparhial. Astfel, s-a hotărât ca, din totalul de 20 de burse asigurate de Episcopia Severinului și Strehaiei, 13 să meargă către elevii seminariști, iar șapte să fie direcționate către anumite cazuri sociale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…