Slujbă Arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea în Duminica Ortodoxiei

În prima duminică din Postul Mare, numită și Duminica Ortodoxiei, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor ales de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Râmnicu Vâlcea, informează episcopia-râmnicului.ro.

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a ținut un cuvânt de învățătură în care a explicat pericopa Evanghelică citită în cadrul Sfintei Liturghii.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, s-a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române adresate clerului și credincioșilor ortodocși la Duminica Ortodoxiei și s-a organizat colecta în bani pentru Fondul Central Misionar, destinat activităților misionare și operei social-caritative ale Bisericii Ortodoxe Române.

La Sfânta Liturghie oficiată ieri, 21 februarie, în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea au participat numeroși credincioși din municipiu și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente