Slujbă Arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

În ziua în care Biserica Ortodoxă sărbătorește „Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur”, astăzi, 27 ianuarie, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat slujba Sfintei Liturghii alături de un sobor de preoți și diaconi, informează arhiram.ro.

La final, Preasfințitul Părinte Emilian a rostit un cuvânt de învățătură în care a relatat momentul aducerii moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur la Constantinopol de către Împăratul Teodosie al II-lea în anul 438. Deasemenea, Preasfinția Sa a evidențiat slujirea și jertfelnicia pentru Biserica Mântuitorului Hristos a Sfântului Ioan Hrisostom, sfătuindu-i și îndemnându-i pe credincioși să cerceteze viața și scrierilemarelui Ierarh. În continuare, a arătat că Sfântul Ioan Gură de Aur este un model pentru toți slujitorii și credincioșii Bisericii noastre.

Răspunsurile la strană au fost date de către un grup de elevi de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente