Slujbă arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnic în duminica a VII-a după Paști

În Duminica a VII-a după Paști (a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic), astăzi, 27 mai 2012, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea împreună cu un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a precizat Arhid. Cristian-Ioan Cioteanu.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale condusă de Prof. Marian Cristian Stroe.

La sfârșitul slujbei Părintele Protosinghel Sebastian Mihalcea, Eclesiarhul Catedralei, a ținut un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre importanța mărturisirii dreptei credințe în vederea dobândirii mântuirii, subliniind totodată, aportul deosebit pe care l-au avut în formularea explicită a credinței despre Sfânta Treime cei 318 părinți participanți la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325.

La finalul slujbei Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim i-a binecuvântat pe credincioși și le-a mulțumit pentru prezența în număr atât de mare la slujbă. Înaltpreasfinția Sa a participat alături de credincioșii râmniceni și la slujba Vecerniei cu Litie săvârșită la Catedrala Arhiepiscopală sâmbătă seara.

Comentarii Facebook


Știri recente