Slujbă arhierească la Biserica Sfinții Îngeri din Buzău

În Biserica monument istoric „Sfinții Îngeri” din Buzău, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Chiriarhul i-a îndemnat pe credincioși să sprijine în continuare lucrările care se fac la sfântul lăcaș: ‘Venind astăzi aici am văzut biserica la exterior înnoită, am văzut și la altar mobilierul în totalitate înnoit și frumos sculptat și de aceea mulțumesc tuturor celor care l-ați ajutat pe părintele paroh și pe cei doi coslujitori și vă rog în continuare să îl sprijiniți în ceea ce inițiază și de acum înainte și l-aș îndemna să reflecteze și la zidirea unei capele în apropierea acestei biserici, absolut necesară pentru slujbele celor decedați, pentru parastase și pentru alte nevoi sufletești’.

După cum informează TRINITAS TV, lăcașul de cult a fost ridicat în anul 1833, pe locul altuia mai vechi ce data din secolul al XVII-lea. Biserica a fost restaurată în repetate rânduri, din pricina războaielor dar și a cutremurelor. Ultimele lucrări și cele mai ample au început în primăvara anului 2011.

Restaurarea bisericii „Sfinții Îngeri” din municipiul Buzău se va încheia cu refacerea picturii interioare, lucrare care va începe în toamna acestui an.

Comentarii Facebook


Știri recente