Slujbă arhierească la Biserica Sfântul Gheorghe Vechi din Craiova

Numeroși credincioși au fost prezenți astăzi, 5 februarie 2012, la slujba Sfintei Liturghii arhierești, oficiată la Paraclisul mitropolitan „Sfântul Gheorghe Vechi” din Craiova de către Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, alături de un sobor de preoți și diaconi, după cum a precizat Gheorghe Cioiu.

În cuvântul rostit la finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a prezentat principalele învățături desprinse din pericopa evanghelică a acestei duminici (Pilda Vameșului și Fariseului, Luca, 18, 10 – 14).

„Mântuitorul ne pune în față astăzi două modele, Vameșul și Fariseul, adică mândria și smerenia. Iar noi trebuie să urmăm întotdeauna modelul vameșului, deoarece, așa cum spune psalmistul: inima frântă și smerită, Dumnezeu nu o va urgisi„, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit.

Situată în zona centrală a municipiului Craiova, Biserica „Sfântul Gheorghe Vechi” a fost ridicată în perioada 1730-1755. De-a lungul anilor sfântul locaș a suferit mai multe lucrări de renovare și consolidare, iar din anul 2009 funcționează ca paraclis mitropolitan.

Comentarii Facebook


Știri recente