Slujbă arhierească la Biserica Precista 2 din Piatra Neamț

Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat luni, 16 aprilie, Sfânta Liturghie în demisolul Bisericii ‘Nașterea Maicii Domnului’ – Precista 2 din Piatra Neamț, informează „Ziarul Lumina”. Soborul de slujitori a fost format din părinți de la mai multe parohii din Piatra Neamț. La finalul slujbei din a doua zi de Paști, IPS Părinte Mitropolit Teofan a adresat un cuvânt de învățătură în care i-a îndemnat pe credincioși să trăiască din plin lumina Învierii Mântuitorului Hristos, explicând Evanghelia rânduită pentru această zi. În același timp, Arhipăstorul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a mulțumit părintelui paroh Dumitru Ailincăi pentru toată activitatea depusă la Protopopiatul Piatra Neamț în cei 20 de ani cât a ocupat funcția de protopop. Părintele paroh Dumitru Ailincăi și-a exprimat recunoștința față de Înalt Preasfințitul Teofan, care a dorit să fie în mijlocul credincioșilor parohiei Precista 2.

‘Lăcașul de închinăciune a fost arhiplin de numărul mare de credincioși. Dumnezeu a binecuvântat a doua zi de Paști la Piatra Neamț cu o vreme frumoasă, după două zile de ploaie’, a relatat pr. Valentin Tofan, protopop al Protopopiatului Piatra Neamț.

După slujba Sfintei Liturghii, IPS Teofan a mers în biserica parohiei Precista 2 pentru a vedea stadiul lucrărilor de pictură. Amintim că Biserica ‘Nașterea Maicii Domnului’ se află în construcție, sfintele slujbe fiind săvârșite în demisolul lăcașului de închinăciune. Luni, 16 apriilie, de la ora 15:00, IPS Părinte Mitropolit Teofan a efectuat vizite pastorale în șase parohii ale Protopopiatului Piatra Neamț.

Comentarii Facebook


Știri recente