Slujbă Arhierească la Biserica Domnească din Curtea de Argeș

Biserica Domnească din municipiul Curtea de Argeș și-a serbat hramul, în ziua pomenirii Sfântului Ierarh Nicolae. Sfânta Liturghie a fost oficiată cu acest prilej de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, informează TRINITAS TV. Cu această ocazie Înaltpreasfinția sa a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură în care a amintit de vrednicia ctitorului acestei biserici ce datează din secolul al XIV-lea.

„Tehnica din timpul construirii Bisericii era așa de bine era pusă la punct încât iată, Biserica, deși a avut de suferit la anumite cutremure și alte necazuri bineînțeles s-a menținut pentru că înaintașii noștri au făcut lucruri foarte temeinice”, a spus Înaltpreasfințitul Calinic.

În cursul aceleași zile, în curtea Catedralei arhiepiscopale din municipiul Curtea de Argeș a fost organizată și o procesiune cu moaștele Sf. Mc. Filofteea, care au fost depuse spre închinare tuturor pelerinilor.

Foarte mulți pelerini au venit să participe la procesiune și să se închine la racla cu sfintele moaște care a fost așezată în fața Catedralei arhiepiscopale.

Sărbătoarea închinată Sf. Mc. Filofteea va continua mâine dimineață cu săvârșirea tainei Sf. Maslu și slujba de sfințire a apei, după care va urma Sfânta Liturghie oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, pe podiumul aflat în fața Catedralei arhiepiscopale.

Comentarii Facebook


Știri recente