Slujbă arhierească la Biserica din Gârbovi, Protopopiatul Urziceni

Duminică, 29 ianuarie 2012, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Gârbovi II, Protopopiatul Urziceni.

La Sfânta Liturghie au participat preacucernicul Părinte Consilier Daniel Enașcu, preacucernicul Părinte Bogdan Ionuț Stancu, Protopop de Urziceni și un sobor de preoți și diaconi. La slujbă au fost prezente autorități locale alături de mulțime de credincioși.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de elevi seminariști.

Pentru misiunea socială, administrativă și culturală săvârșită în parohia pe care o păstoresc, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotesit iconom stavrofor pe părintele Vasile Popa de la Parohia Gârbovi II I, părintele Constantin Prisacă de la Parohia Gârbovi II a primit rangul de iconom iar părintele Traian Alexe de la Parohia Grindu a primit rangul de sachelar.

La momentul predicii Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică a zilei, despre vindecarea fiicei cananeencei, despre puterea credinței, a smereniei și stăruinței rugăciunii pentru viața noastră spirituală.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vizitat Parohia Gârbovi I cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Comentarii Facebook


Știri recente