Slujba arhierească la Biserica „Buna Vestire” în a doua Duminică a Postului Mare

Micuța biserică din lemn din inima Bărăganului, monument istoric, reamplasată, restaurată, resfințită și așezată în parcul de lângă Muzeul Național al Agriculturii, a fost în această Sfântă Duminică locul de întâlnire al credincioșilor cu Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, informează sf-esc.ro. Înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, Preasfințitul Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească din a doua duminica a Postului Mare închinată Sfântului Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului. De asemenea, a transmis oamenilor un cuvânt de învățătură legat de puterea postului și a rugăciunii.

Deși acest sfânt lăcaș de cult pare neîncăpător atunci când te apropii, înăuntru pare nesfârșit. Și în această zi credincioșii au venit în număr mare să-și vindece sufletele în Biserica veche de peste 300 de ani.

La fel ca și duminica trecută, în această zi s-a continuat colecta pentru completarea Fondului Central Misionar destinat ajutorării semenilor aflați în nevoi. Atât credincioșii care s-au rugat la Biserica din lemn cu hramurile „Buna Vestire” și „Sfântul Ierarh Nicolae” cât și toți ceilalți care au participat la Sfânta Liturghie în toate lăcașurile de cult din Eparhia Sloboziei și Călărașilor au dăruit din puținul lor semenilor nevoiași.

Comentarii Facebook


Știri recente