Slujbă arhierească în Parohia Volovăț din Protopopiatul Rădăuți

Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, alături de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat, ieri, 14 septembrie 2012, Sfânta Liturghie în Biserica ‘Înălțarea Sfintei Cruci’ a parohiei Volovăț, Protopopiatul Rădăuți, județul Suceava, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

La slujbă au participat numeroși credincioși din parohie, mulți dintre ei îmbrăcați în costume naționale. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a adresat un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre purtarea Crucii. De asemenea, Înalt Preasfinția Sa a amintit de cinstirea și puterea Sfintei Cruci, ‘care este o armă la îndemâna fiecăruia dintre noi’.

‘Când privim Sfânta Cruce, înțelegem dragostea lui Dumnezeu față de noi, oamenii, pentru mântuirea noastră. Sfântul Evanghelist Ioan ne spune că atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, ‘încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică’, iar Sfântul Apostol Pavel scrie în Epistola către Filipeni că Hristos ‘S-a smerit pe Sine, ascultător făcându-Se până la moarte, și încă moarte pe cruce’. Viața creștină este o purtare a crucii. Acesta este semnul că Dumnezeu ne iubește. Psalmistul ne spune că Dumnezeu pe cel pe care îl iubește îl încearcă pentru a-l înțelepți. Viața creștină nu poate fi trăită fără necazuri și fără cruce’, a spus IPS Pimen.

Comentarii Facebook


Știri recente