Slujbă arhierească în parohia Negreni, Protopopiatul Săveni

Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a săvârșit ieri, 11 decembrie 2011, Sfânta Liturghie în Biserica ‘Sfântul Ilie’ din parohia Negreni, Protopopiatul Săveni, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova. Din soborul de preoți a făcut parte și pr. Constantin Macuc, protopop al Protopopiatului Săveni.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a adresat un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre semnificațiile Evangheliei din Duminica a XXVIII-a după Rusalii. În același timp, Înalt Preasfinția Sa a încurajat comunitatea credincioșilor de la Negreni, îndemnându-i pe oameni să păstreze dreapta credință.

‘Slujirea Înalt Preasfințitului Teofan în parohia noastră a fost o binecuvântare. Parohia noastră este misionară, având 220 de familii de ortodocși. Aproape 100 de familii aparțin altor culte. Foarte mult timp, în parohia aceasta nu a slujit un preot. Astfel, oamenii nu au frecventat biserica și nu au trăit credința ortodoxă. Nădăjduim ca, prin slujba oficiată de IPS Părinte Teofan, oamenii să fie mai aproape de sfânta biserică’, a spus pr. paroh Dan Muraru.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…