Slujbă arhierească în parohia Grivița, Slobozia

În Duminica a XXXIV după Rusalii, la 12 februarie 2012, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Grivița, Protopopiatul Slobozia, informează sf-esc.ro. Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din soborul slujitor au făcut parte: preacucernicul părinte consilier Daniel Enașcu și preacucernicul părinte protopop Dumitru Drăghici.

În această zi a fost hirotonit preot Dănuț Dumitru Ioniță, pe seama Bisericii parohiei Chirnogi, cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, Protopopiatul Oltenița, iar tânărul Marian Ion a fost hirotonit diacon pe seama parohiei Smirna, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, Protopopiatul Slobozia.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit apoi credincioșilor, în predica Sa, despre Pilda Întoarcerii Fiului Risipitor, despre importanța întoarcerii spre Dumnezeu, prin căință, despre bucuria divină și a comunității creștinilor când omul păcătos se întoarce la Dumnezeu.

După oficierea Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Eparhiei Sloboziei și Călărașilor a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, binefăcători și slujitori ai Parohiei Grivița.

Comentarii Facebook


Știri recente