Slujbă arhierească în Parohia Daia, Giurgiu

În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, la 9 septembrie 2012, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei Daia, Protopopiatul Giurgiu, potrivit episcopiagiurgiului.ro. Cu acest prilej, Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica parohială din localitatea Daia. În cuvântul de învățătură rostit credincioșilor prezenți, Părintele Episcop a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică.

‘Taina coborârii Fiului lui Dumnezeu’, a arătat Preasfinția Sa, ‘se desăvârșește prin Cruce pe care răstignindu-se îmbrățișează întreaga omenire, răscumpărând-o. Umanitatea răscumpărată în Hristos este o fire îndumnezeită, o creație nouă. Opera de mântuire a lui Hristos este un act pornit din iubire nemărginită a lui Dumnezeu, care constă nu numai în vindecarea naturii umane și restabilirea ei în starea de la început, ci și în revărsarea în noi a vieții care este în Dumnezeu’, a încheiat Preasfințitul Părinte Ambrozie.

După Sfânta Liturghie Chiriarhul locului a săvârșit Taina Sfântului Botez pentru fiica părintelui Amieroaie Onuț Bogdan, parohul bisericii „Sf. Cuv. Parascheva’ din localitatea Daia. La finalul slujbei, Părintele Episcop a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat frumusețea duhovnicească a Tainei Sfântului Botez care este Taina nașterii din nou, din apă și din Duh, prin care participăm la moartea și învierea lui Hristos.

Totodată, Preasfinția Sa a felicitat pe părintele Amieroaie Bogdan și pe doamna preoteasă , cu prilejul acestui moment important al încreștinării fiicei lor care a primit numele Elena Denisa.

Comentarii Facebook


Știri recente