În Duminica a VI-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească împreună cu un sobor de preoți și diaconi la Biserica „Sfântul Nicolae” a Parohiei Dăești I, din comuna Dăești, județul Vâlcea, după cum ne-a mărturisit Arhidiacon Cristian-Ioan Cioteanu. La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care i-a binecuvântat pe credincioși și a rostit un cuvânt de învățătură la finalul Sfintei Liturghii.
După citirea Sfintei Evanghelii Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat pericopa evanghelică și a arătat care sunt învățăturile ce se desprind din conținutul ei.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de un grup coral de la Mănăstirea Cozia.
După Sfânta Liturghie Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul și un sobor de preoți și diaconi au săvârșit slujba de sfințire a Monumentului închinat eroilor căzuți în cel de-al doilea război mondial, aflat în curtea bisericii, precum și slujba de sfințire a cabinetului medical ridicat de Primăria Dăești în centrul localității.
La acest eveniment au mai luat parte reprezentanți ai autorităților de stat județene și locale, precum și Părintele Arhimandrit Vartolomeu Androni, Exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului, preoți și credincioși din comuna Dăești și parohiile învecinate.
Biserica „Sfântul Nicolae” a Parohiei Dăești I
Biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” este amplasată pe panta vestică a dealului Dăești din localitatea cu același nume din județul Vâlcea.
Conform pisaniei biserica a fost ridicată în anul 1814 de către Epraxia Monahia, stareță la aceea vreme la Schitul Ostrov și cu ajutorul credincioșilor din localitate.
Între anii 1926-1928 a avut loc consolidarea bisericii montându-se niște tiranți (centuri) de metal care au împiedicat prăbușirea monumentului.
Între anii 1933-1934 a fost întărită fundația și soclul de la baza bisericii. La aproape 50 de ani distanță, în 1982-1983 s-au realizat ample lucrări de consolidare și restaurare și ferestrele au fost lărgite față de cele originale. În perioada 1985-1986 a fost restaurată în totalitate pictura.