Slujbă arhierească în Parohia brașoveană Groaveri

Credincioșii brașoveni au participat duminică, 18 noiembrie 2012, în număr mare la sfintele slujbe oficiate la biserica „Sfânta Parascheva”- Groaveri, unul din cele mai frumoase lăcașuri de închinare ale orașului de la poalele Tâmpei. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Chiriarhul a ținut și un cuvânt de învățătură în care a tâlcuit celor prezenți importanța pildei citită la Sfânta Evanghelie, informează TRINITAS TV.

„Duminica bogatului căruia i-a rodit țarina ne cheamă ca să ne îmbogățim în Dumnezeu și nu în bogățiile acestei lumi care sunt doar spre folosul nostru. Noi nu suntem proprietari pentru că nu suntem veșnici, ci ne folosim ca proprietari atât cât trăim”, a spus ÎPS Părinte Laurențiu.

Biserica „Sfânta Parascheva”- Groaveri a fost destinată ințial să deservească cimitirul înființat în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. După Marea Unire, lăcașul de cult a devenit loc de închinare pentru ostașii Garnizoanei Militare Brașov.

Biserica „Sfânta Parascheva” este un lăcaș de cult cunoscut și iubit de brașoveni.

În cimitirul din vecinătatea Bisericii „Sfânta Parascheva” își au mormântul personalități de seamă ale țării, precum poetul Andrei Mureșanu, creatorul imnului național și filologul Sextil Pușcariu.

Comentarii Facebook


Știri recente