Slujbă arhierească în parohia Botești, Protopopiatul Roman

Credincioșii din parohia Botești, Protopopiatul Roman, au avut duminică bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe PS Ioachim Băcăuanul. Preasfinția Sa a slujit Sfânta Liturghie și a oficiat Parastasul pentru ctitorii Bisericii „Sfântul Nicolae”, care și-a serbat pe 6 decembrie hramul, după cum aflăm din Ziarul Lumina.

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a săvârșit duminică, 9 decembrie 2012, Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Nicolae” – Botești, Protopopiatul Roman. Prezența Preasfințitului Ioachim Băcăuanul la Botești este una tradițională, astfel că la momentul de rugăciune au participat atât enoriași din parohie, cât și din alte sate învecinate. Episcopul-vicar al Eparhiei Romanului și Bacăului a citit în cadrul slujbei rugăciuni de binecuvântare și de dezlegare pentru toți cei prezenți. La final s-a oficiat Parastasul pentru ctitorii bisericii din Botești și pentru preoții care au slujit în acest sfânt lăcaș. „Întrucât ne aflăm spre finalul anului 2012, PS Ioachim Băcăuanul a adresat un gând și o binecuvântare credincioșilor, menționând că biserica din Botești face parte din cele 20 de lăcașuri de rugăciune ale Protoieriei Roman închinate Sfântului Nicolae. În cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, 64 de biserici au hramul Sfântului Nicolae. Am adus o rugăciune de mulțumire ocrotitorului acestei comunități pentru toate binefacerile revărsate în ultimul an. Părintele paroh Ioan Năstase a mulțumit Preasfințitului Ioachim Băcăuanul pentru că a slujit Sfânta Liturghie. Ierarhul nostru a oferit copiilor prezenți câte o iconiță cu Nașterea Domnului”, a amintit pr. Florin Țuscanu, protopop al Protopopiatului Roman.

După cum a relatat pr. protopop Florin Țuscanu, parohia Botești se află la granița cu județul Iași, având în jur de 200 de familii. „Părintele paroh Ioan Năstase are o activitate de peste 20 de ani în această comunitate creștină din Botești. Am avut cu toții la Botești o zi binecuvântată și o întâlnire de suflet. An de an, așezăm o cărămidă la edificiul spiritualității înaintașilor noștri”, a adăugat pr. protopop Florin Țuscanu.

Comentarii Facebook


Știri recente