Slujbă arhierească de Sf. Muceniță Varvara în Salina – Ocnele Mari

Ieri, 4 decembrie 2009, în ziua prăznuirii Sf. Mucenițe Varvara, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Pãrinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și un sobor de preoți și diaconi, au oficiat Sfânta Liturghie în biserica din Salina – Ocnele Mari, care și-a serbat hramul, informează Arhiepiscopia Râmnicului.

La sfârșitul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, în cuvântul de învățătură rostit, a elogiat viața și martiriul Sf. Mucenițe Varvara, sfătuindu-i pe credincioși să-i urmeze exemplul în lucrarea pentru mântuirea sufletului.

După cuvântul de învățătură, a urmat slujba de pomenire a ctitorilor, binefăcătorilor și ostenitorilor acestui sfânt locaș. Bisericuța cu hramurile „Sfântul Gheorghe” și „Sfânta Varvara” a fost amenajată în această salină de către Exploatarea Minieră Râmnicu Vâlcea și Primăria Ocnele Mari, cu largul concurs al părintelui Petre Vețeleanu din Parohia Trăistari, de care aparține acest nou sfânt lăcaș.

În localitatea Ocnele Mari în luna septembrie a acestui an s-a inaugurat prima salină deschisă circuitului turistic din județul Vâlcea. În cadrul parcului de agrement din salină pe lângă bisericuța cu hramurile „Sfântul Gheorghe” și „Sfânta Varvara” unde credincioșii își pot găsi liniștea sufletească, este deschis publicului și un muzeu în care se regăsesc atât exponate specifice mineritului cât și obiecte ce țin de istoria bogată a localității, precum și o bază sportivă și spații de joacă pentru copii.

La această sărbătoare a creștinătății ortodoxe au participat autoritățile locale, angajați ai salinei, preoți și credincioși din parohiile vecine și mulți turiști din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…