Slujbă Arhierească de Rusalii la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Călărași

În Duminica Pogorârii Duhului Sfânt , Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Călărași, după cum ne informează sf-esc.ro.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată și o slujbă specială, numită Vecernia Rusaliilor, în cadrul căreia au fost rostite opt rugăciuni, și au fost binecuvântate frunzele de nuc, simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinților Apostoli.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a explicat pericopa evanghelică, subliniind însemnătatea marelui praznic al Pogorârii Duhului Sfânt.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…