Slujbă arhierească de praznicul Cuviosului Nicodim la Mânăstirea Tismana

Biserica Mânăstirii Tismana din județul Gorj s-a dovedit astăzi neîncăpătoare pentru sutele de credincioși care au venit să participe la slujba Sfintei Liturghii prilejuite de praznicul Cuviosului Nicodim, ctitorul acestui așezământ monahal și Ocrotitor al Olteniei. Au fost prezenți atât credincioși din Tismana și localitățile învecinate, cât și din alte zone ale țării precum: Argeș, Hunedoara, Dolj sau Vâlcea.

Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de IPS dr. Irineu Popa, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. După încheierea slujbei Sfintei Liturghii a fost săvârșită slujba de sfințire a apei, pe un platou amenajat în fața bisericii. A urmat o procesiune cu moaștele Sfântului Cuvios Nicodim în jurul bisericii. Racla cu Sfintele Moaște (este vorba despre degetul Sfântului Nicodim) a fost depusă apoi în fața bisericii pentru ca sfintele moaste sa poată fi cinstite și închinate de către toți credincioșii prezenți.

„Legăturile dintre Țara Românească și Transilvania au reprezentat o preocupare a acestui plăcut al lui Dumnezeu”, a declarat pentru televiziunea Trinitas Tv, IPS Părinte Mitropolit dr. Irineu Popa. „Sfântul Nicodim a venit în țara noastră și a întemeiat Mânăstirea Vodița, apoi Mânăstirea Tismana și multe alte mânăstiri, printre care și Mânăstirea Prislop din Hațeg, de dincolo de Carpați, unindu-i pe credincioșii din cele două părți ale munților în credința creștin ortodoxă, credința noastră strămoșească”, a mai adăugat IPS Irineu.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei

Comentarii Facebook


Știri recente