Slujbă Arhierească de Florii la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae din Rm. Vâlcea

Biserica Ortodoxă sărbătorește astăzi, 17 aprilie, Floriile, sărbătoare ce marchează Intrarea Domnului în Ierusalim. La Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, numeroși credincioși au participat la Sfânta Liturghie Arhierească oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, și un ales sobor de preoți și diaconi, informează arhiram.ro.

Sărbătoarea a început cu slujba Privegherii în seara zilei de 16 aprilie, pelerinajul de Florii intitulat „Sfințire și slujire în Hristos Domnul, Mântuitorul lumii”, iar astăzi a continuat cu „Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos”, slujba Utreniei și Sfânta Liturghie.

În cadrul Sfintei Liturghii Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim a hirotonit preot pe părintele diacon Alin Marin Văcaru, absolvent al Facultății de Teologie din Craiova pentru parohia Boncani, comuna Drăgoești, județul Vâlcea.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a ținut un cuvânt de învățătură în care a explicat credincioșilor prezenți pericopa evanghelică, care ne relatează despre ultimele pregătiri înainte de intrarea Mântuitorului Iisus Hristos în cetatea Ierusalimului, înainte de săptămâna în care urmează să fie acuzat și dat în mâna autorităților romane pentru a fi judecat, batjocorit, răstignit, să moară pentru noi pe cruce și a treia zi să învieze pentru a noastră mântuire. În încheiere, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să se pregătească duhovnicește pentru cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Învierea din morți a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

După slujbă credincioșilor le-au fost împărțite ramuri verzi de salcie și flori.

Comentarii Facebook


Știri recente