Slujbă Arhierească de Florii la Catedrala Arhiepiscopală din Rm. Vâlcea

În Duminica a șasea din Postul Sfintelor Paști, zi în care creștinii ortodocși prăznuiesc „Intrarea triumfală în Ierusalim a Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, astăzi, 8 aprilie, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, au oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Rm. Vâlcea, înconjurați de soborul de preoți și diaconi ai catedralei, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Sărbătoarea a început cu slujba Privegherii în seara zilei de 7 aprilie, pelerinajul de Florii intitulat „Pelerinajul și rugăciunea, mijloace pentru însănătoșirea ființei umane”, iar astăzi a continuat cu „Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos”, slujba Utreniei și cu Sfânta Liturghie.

După Sfânta Evanghelie, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, în cuvântul de învățătură rostit, a explicat pericopa evanghelică, arătând însemnătatea deosebită a acestui Praznic Împărătesc și îndemnându-i pe credincioși să se pregătească duhovnicește pentru cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Învierea din morți a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos: „Praznicul Intrării în Ierusalim al Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos este o sărbătoare a bucuriei și a nădejdii, pentru că Domnul ne cheamă și ne așteaptă în Împărăția Sa cerească. Mulți dintre fiii Bisericii nu au ajuns la Ierusalimul cel pământesc, Cetatea Ierusalimului din Țara Sfântă, însă au posibilitatea în fiecare sărbătoare și duminică să ajungă în Noul Ierusalim, care este Biserica întemeiată de Hristos Domnul, înnoită cu harul Lui și binecuvântată spre a noastră mântuire”.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim i-a binecuvântat pe numeroșii credincioși prezenți la Sfânta Liturghie urându-le să petreacă Săptămana Patimilor în post, în pace și liniște sufletească.

Răspunsurile la strană au fost date de către Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale, condusă de prof Marian Cristinel Stroe.

La această mare sărbătoare a creștinătății ortodoxe prăznuită în Catedrala Arhiepiscopală din Rm. Vâlcea au participat numeroși credincioși din municipiu și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente