Site-ul oficial al revistei eparhiale „Altarul Banatului”

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, la data de 1 octombrie 2012 a fost lansat site-ul altarul-banatului.ro, pagina electronică oficială a revistei teologice a Mitropoliei Banatului, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Din această lună, revista ‘Altarul Banatului’ beneficiază de o pagină electronică – intrând în acest mod în circuitul revistelor internaționale de profil. ‘În vederea obținerii recunoașterii științifice, academice cerute de instituția abilitată a CNCIS, se cer a fi îndeplinite mai multe criterii, dintre care unul important este ca revista să aibă un site propriu, în care să fie cuprinse informații actuale ale revistei’, după cum a precizat pr. Adrian Carebia, redactorul-șef al revistei. Pe lângă ediția tipărită, la care are acces un număr limitat de cititori, apariția online a revistei facilitează accesul mai multor oameni interesați de studii, articole și recenzii teologice. În era informatizării în care a intrat și Biserica, este necesar ca din ce în ce mai multe activități din domeniul bisericesc să fie prezentate și sa apară și în mediul virtual. Designul paginii online este unul plăcut, respectând cromatica revistei tipărite, având un meniu ușor de utilizat pentru ca informația să fie găsită rapid. Autorii articolelor provin din mediile teologice ale Bisericii și nu numai, ierarhi, profesori de teologie, clerici, monahi, dar și mulți laici atașați și implicați în vastul domeniu al teologiei noastre, interesați de aprofundarea cunoștințelor de teologie dobândite fie în anii facultății, fie prin lectură proprie.

Din anul 2001, de când este redactor responsabil al revistei, pr. Adrian Carebia a avut mai multe bucurii și împliniri legate de interesul multor colaboratori de toate vârstele, atât din țară, cât și din toate colțurile lumii, față de revistă. ‘În tot acest timp am beneficiat de sprijinul deosebit al Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, care putem spune că a rectitorit revista în anul 1990, prin revenirea la vechea denumire de ‘Altarul Banatului’ după ce, odată cu venirea comuniștilor, s-a schimbat și denumirea ei în ‘Mitropolia Banatului’. O mare satisfacție a fost și aceea că, la inițiativa Preasfinției Sale Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al eparhiei noastre, s-a reușit impunerea unui design modern revistei, prin îmbunătățirea calității tipografice a acesteia și aliniindu-se la noile standarde cerute astăzi. De asemenea, Preasfinția Sa a binecuvântat și s-a implicat personal și în realizarea acestui site al revistei ‘Altarul Banatului’, prin acoperirea costurilor de apariție și funcționare a acestuia, precum și prin toate acțiunile de coordonare, în vederea recunoașterii oficiale de către instituțiile abilitate a revistei noastre’, a mai declarat pr. Adrian Carebia. De la început revista ‘Altarul Banatului’ a avut o apariție trimestrială, cu 4 apariții în fiecare an, însumînd aproximativ 200 de pagini.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…