Sinteze ale Conferintei de presa sustinuta de PS Vincentiu Ploiesteanu la sfarsitul lucrarilor Sfantului Sinod al BOR

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a aprobat in sedinta de ieri cele doua Rapoarte propuse de Comisia Ortodoxa Nationala de Bioetica a Bisericii Ortodoxe Romane cu privire la avort si la eutanasie.

Tot ieri membrii Sfantului Sinod au analizat colecta organizata in toate bisericile din Patriarhia Romana pentru persoanele din sud-vestul tarii afectate de inundatii.

Prea Sfintitul Vincentiu Ploiesteanu – Secretarul Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si Episcop Vicar Patriarhal a oferit mai multe amanunte despre cele doua hotarari in cadrul conferintei de presa organizate astazi la Palatul Patriarhal: ‘Sfantul Sinod a aprobat documentele finale redactate de Comisia Ortodoxa Nationala de Bioetica cu privire la Avort si Eutanasie ca puncte de vedere oficiale ale Bisericii Ortodoxe Romane. Sfantul Sinod a multumit preotilor si credinciosilor Bisericii Ortodoxe Romane pentru rezultatele colectei intiate in cuprinsul Patriarhiei Romane la apelul Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, colecta in valoare de peste 1,7 milioane Euro, destinata ajutorarii familiilor sinistrate in urma inundatiilor din primavara acestui an, in special a celor din Banat, regiunea cea mai grav afectata. Mitropolia Banatului va incepe in curand constructia a 20 de case pentru cei care si-au pierdut agoniseala si avutul.’

Comentarii Facebook


Știri recente