Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei

La Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române membrii Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei s-au întrunit pe 12 iulie 2011, în ședință de lucru.

Pe Ordinea de zi s-au aflat teme precum desemnarea reprezentanților Mitropoliei în Consistoriul Superior Bisericesc, dar și modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a Casei de Ajutor Reciproc a clerului. După cum informează Radio TRINITAS, în deschiderea ședinței de lucru, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezentat ordinea de zi: „Este necesară participarea fiecărei eparhii la redactarea unui nou regulament al caselor de ajutor reciproc și suntem bucuroși că mai multe eparhii au trimis amendamente, au făcut observații, care vor fi trimise la Comisia pentru Statut și Regulament. De asemenea, suntem bucuroși că pe ordinea de zi se află înființarea de noi mănăstiri care înseamnă încurajare atât pentru viața bisericească, cât și pentru activitatea misionară a fiecărei eparhii. Însă, avem și regretul că pe ordinea de zi se află unele cazuri de indisciplină a clerului care sunt de competența Consistoriului mitropolitan și a Sinodului mitropolitan”.

După cum ne informează TRINITAS TV, Patriarhul României a mulțumit cu acest prilej eparhiilor din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei pentru sprijinul constant acordat Centrului de Presă „BASILICA”.

„Multele activități ale Mitropoliei Munteniei și Dobrogei se văd și în faptul că toate eparhiile acestei mitropolii susțin activitatea misionară a Patriarhiei, mai ales activitatea Centrului de Presă Basilica”, a spus Preafericirea Sa.

Mitropolia Munteniei și Dobrogei are în componență un număr de 10 eparhii: Arhiepiscopia Bucureștilor, Arhiepiscopia Tomisului, Arhiepiscopia Târgoviștei, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Arhiepiscopia Dunării de Jos, Episcopia Sloboziei și Călărașilor, Episcopia Alexandriei și Teleormanului, Episcopia Giurgiului și Episcopia Tulcii.

Comentarii Facebook


Știri recente