Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei la Reședința Patriarhală

Sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a întrunit astăzi, 29 septembrie 2011, la Reședința Patriarhală Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

În deschiderea lucrărilor, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezentat temele aflate pe ordinea de zi: „Pe ordinea de zi avem continuarea diortosirii textelor privind slujba Sfântului Iachint de Vicina, primul mitropolit al Țării Românești, și a Sfântului Bretanion. De asemenea, avem pe ordinea de zi înființări de noi mănăstiri, precum și unele cazuri de disciplină. Suntem recunoscători că ați găsit timpul cuvenit pentru a participa la această ședință, întrucât este necesar ca toți sfinții români canonizați de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române să aibă slujba lor și în special să fie intensificat cultul sfinților români, pentru că aceasta întărește comuniunea locală și intereparhială, chiar legătura noastră cu diaspora română, unde, din ce în ce mai mult, noile comunități românești primesc ca ocrotitor spiritual sfinți români nou canonizați”, după cum informează Radio TRINITAS.

Mitropolia Munteniei și Dobrogei are în componență un număr de 10 eparhii: Arhiepiscopia Bucureștilor, Arhiepiscopia Tomisului, Arhiepiscopia Târgoviștei, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Arhiepiscopia Dunării de Jos, Episcopia Sloboziei și Călărașilor, Episcopia Alexandriei și Teleormanului, Episcopia Giurgiului și Episcopia Tulcii.

Comentarii Facebook


Știri recente