Sinod Mitropolitan la Palatul Patriarhiei

Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei s-a întrunit astăzi, 22 mai 2012, în Sala Sfântul Ioan Casian din Palatul Patriarhiei. Lucrările sinodului au fost prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în calitatea sa de Mitropolit al Munteniei și Dobrogei.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a precizat în deschiderea ședinței principalele subiecte aflate pe agenda întâlnirii: „Pe ordinea de zi avem teme legate în primul rând de sfinți și anume, comemorarea a 500 de ani de la urcarea pe tron a Sfântului Voievod Neagoe Basarab, domnitor al Țării Românești. De asemenea, avem slujbe a unor sfinți recent canonizați sau care erau canonizați mai demult, dar nu aveau slujbe liturgice. Totodată, avem tema sinaxa stareților și starețelor din mitropolie care trebuie organizată în general o dată la trei ani. O temă importantă și mereu actuală este într-ajutorarea între eparhiile din mitropolie, cum ne ajutorăm spiritual și material potrivit nevoilor urgente din unele eparhii”, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Potrivit Statutului de organizare și funcționare al Bisericii Ortodoxe Române, Sinodul mitropolitan veghează ca pe cuprinsul Mitropoliei să fie apărate și promovate credința ortodoxă, unitatea liturgică și disciplina canonică a clerului și monahilor, precum și întrajutorarea frățească între eparhii.

Comentarii Facebook


Știri recente