Sinod mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei la Reședința Patriarhală din București

Sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Reședința Patriarhală din București în această dimineață s-a întrunit Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei. Pe ordinea de zi au fost discutate probleme administrativ-bisericești și pastoral-misionare.

Mai multe detalii cu privire la acest eveniment a oferit pentru Radio TRINITAS, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos: „Cel mai important aspect analizat, a fost contribuția parohiilor și mănăstirilor la fondul de solidaritate pentru parohiile și eparhiile care au suferit din cauza inundațiilor. Este un act de mare bucurie să constatăm că în cadrul mănăstirilor, parohiilor și eparhiilor din Mitropolia Munteniei și Dobrogei, creștinii au fost solidari, sumele strânse fiind trimise, deja, spre parohiile și eparhiile sinistrate.

În cadrul ședinței s-a discutat, printre altele, și despre desfășurarea activităților culturale care vor avea loc pe teritoriul Mitropoliei: ‘De asemenea, s-au analizat slujbe pentru canonizări de sfinți și câteva alte aspecte pentru pregătirea Concursului ‘Lăudați pe Domnul’ în cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei care credem că va contribui și mai mult la solidaritatea, unitatea și la mai buna comunicare a noastră, a creștinilor în cadrul Mitropoliei”, a mai spus Înaltpreasfinția Sa pentru TRINITAS TV.

Conform Statutului de Organizare și Funcționare al Bisericii Ortodoxe Române, Sinodul mitropolitan veghează ca pe cuprinsul mitropoliei să fie apărate și promovate credința ortodoxă, unitatea liturgică și disciplina canonică a clerului și monahilor, precum și întrajutorarea frățească între eparhii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…