Sinistratii din judetul Suceava vor primi sprijin din partea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor

La indemnul IPS Arhiepiscop Pimen, in toate parohiile sunt organizate colecte in bani si alimente pentru ajutorarea celor afectati de inundatii. De asemenea, Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor va oferi sprijin pentru ridicarea caselor distruse de ape. Mai multe detalii in acest sens ne-a oferit parintele Mircea Nutu, consilier economic al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor: ‘IPS Sa, atat sambata, cat si astazi, s-a deplasat la fata locului unde a luat legatura cu autoritatile locale si s-a convenit ca prin Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor sa se construiasca casele pentru cei care au suferit pierderi in acest sens. De aceea, urmeaza a se sti exact cate case au fost luate de furtuna in urma ploii abundente care a cazut peste localitatea Marginea, iar IPS Sa va incepe demararea acestor lucrari pentru construirea de case, asa incat credinciosii ramasi fara adapost, pana ce da frigul, sa poata sa aibe un acoperamnt unde sa poata sa-si duca viata’.

Parintele consilier Mircea Nutu ne-a spus ca la propunerea IPS Pimen, fiecare parohie care are in proprietate paduri va dona lemn pentru ridicarea caselor distruse de inundatii: ‘IPS Sa a chemat pe toti parintii protopopi la o discutie in urma careia s-a stabilit ca toate parohiile din cuprisul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor care au in proprietate 30 de ha de padure se cedeze cate 5 metri cubi de lemn din padurea proprietatea parohiei, incat sa-l putem folosi la ridicarea caselor propuse de catre IPS Pimen. Din colecta de bani care se vor aduna in urma apelului pe care l-am facut prin protopopiate, suma respectiva se va folosi tot cu scopul de a sprijini pe sinistratii locurilor respective’.

Prin intermediul Radio Trinitas, parintele Mircea Nutu, consilier economic al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, a facut si un apel de ajutorare a sinistratilor din judetul Suceava: ‘Am vazut in ochii credinciosilor, am simtit in viata lor credinta si nadejdea in Dumnezeu, avand aceeasi speranta ca toata comunitatea judetului nostru va fi alaturi de dansii atat prin Biserica, cat si prin autoritatea administrativa, asa incat nadajduim in ajutorul credinciosilor si in bunavointa care se bucura de un belsug mai consistent in viata lor, sa asculte indemnul ierarhului nostru si sa se ataseze la aceasta lucrare a samarineanului milostiv declansata de catre Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor. Orice sprijin venit din alta parte este binevenit, fiindca toti suntem frati in Hristos, marturisim aceeasi credinta si trebuie sa ne bucuram de acelasi sentiment al dragostei si al pretuirii din partea tuturor’.

Comentarii Facebook


Știri recente