Singura biserică din Mehedinți închinată Sfântului Apostol Andrei

În Episcopia Severinului și Strehaiei se construiește de câțiva ani o biserică închinată Sfântului Apostol Andrei, singura cu acest hram din județul Mehedinți. Piatra de temelie a fost pusă de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, în ziua de 21 noiembrie 2008, la sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică.

Ridicarea sfântului lăcaș a devenit în prezent o necesitate, odată cu extinderea orașului în partea de nord-vest a orașului, unde s-au construit în ultimii șapte ani mai multe blocuri ANL și un întreg cartier de case: ‘Evident că au fost momente de încercare în care poate aș fi avut nevoie de mai mult sprijin, au fost și momente de bucurie neașteptată, exact ca și în viața noastră de zi cu zi. Cu toate acestea, în răbdare și nădejde toate se rânduiesc de la Dumnezeu. Oamenii sunt curioși și ne întreabă de fiecare dată, cât mai durează până la finalizarea lucrărilor? Acest lucru depinde de fiecare dintre noi, de cât de mult încercăm să ajutăm casa lui Dumnezeu. Nădăjduim că vom reuși poate chiar anul acesta să oficiem prima Sfântă Liturghie aici’, mărturisește părintele George Smeu, parohul Bisericii „Sfântul Andrei” și consilier social în cadrul Centrului Eparhial.

În momentul de față sunt în lucru tocăria, ferestrele și ușile. În curând va fi așezat noul acoperiș, confecționat din tablă de cupru. În ciuda cheltuielilor mari și a crizei financiare, părintele paroh este încrezător că totul va fi dus la bun sfârșit: ‘Acum gândurile noastre se îndreaptă spre momentul din luna mai 2011, când se vor împlini doi ani de când am pus prima cărămidă la zidirea acestei biserici. Ne dorim foarte mult să ducem la bun sfârșit această misiune sfântă pe care episcopul nostru ne-a încredințat-o’.

Biserica ‘Sfântul Apostol Andrei’ din Turnu Severin se numără printre puținele lăcașuri de cult din oraș cu arhitectura în formă de cruce.

Comentarii Facebook


Știri recente