Sinaxa stareților, starețelor și egumenilor din Episcopia Oradiei

În Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei se va desfășura, joi, 13 septembrie 2012, potrivit prevederilor articolului 82, alineatul 1, din Statutul pentru Organizarea și Funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Sinaxa stareților, starețelor și egumenilor așezămintelor monahale, după cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Consfătuirea va debuta prin săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești de către Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei” din Oradea, urmată de lucrările Sinaxei stareților, starețelor și egumenilor din Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, în sala festivă de la Centrul Eparhial.

În cadrul ședinței se vor analiza mai multe probleme specifice de ordin duhovnicesc și administrativ și se vor adopta o serie de măsuri adecvate, în scopul îmbunătățirii vieții și disciplinei monahale.

Comentarii Facebook


Știri recente

La noapte trecem la ora de iarnă

România trece oficial la ora de iarnă. În noaptea de 24 spre 25 octombrie, ceasurile se vor da înapoi, ora 04:00 va deveni 03:00. Astfel, 25 octombrie devine cea mai lungă zi din an, cu…