Sinaxa stareților și starețelor mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei Giurgiului

Astăzi, 2 iunie, după săvârșirea Sfintei Liturghii, a avut loc Sinaxa stareților și starețelor mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei Giurgiului care a fost prezidată de către Întâistătătorul eparhiei Giurgiului, Preasfințitul Părinte Ambrozie, potrivit episcopiagiurgiului.ro. Lucrările propriu-zise ale sinaxei s-au desfășurat în biserica cea nouă a Mănăstirii Delta Neajlovului, prilej cu care părintele Protos. Mihail Muscariu, exarhul mănăstirilor din cuprinsul eparhiei a prezentat câteva instrucțiuni cu privire la ordinea și disciplina din mănăstiri și schituri.

De asemenea, au fost susținute referate ce au avut ca temă Taina Sfântului Botez, în cadrul cărora s-a insistat asupra înțelesului eshatologic al acestuia. Botezul este Taina prin care omul renaște pentru viața spirituală, adică devine membru al Bisericii lui Hristos. El reface sau restaurează în ființa credinciosului chipul lui Dumnezeu, care a fost alterat prin căderea în păcat, fiind o anticipare a creației eshatologice.

Tot în cadrul lucrărilor, au fost abordate și probleme curente ale activității pastoral-misionare și administrativ-gospodărești cu care se confruntă așezămintele monahale din cuprinsul Episcopiei Giurgiului. De asemenea, au fost luate în discuție subiecte cu privire la disciplina monahală, stadiul lucrărilor desfășurate la locașurile de cult, precum și aspecte privind situația personalului clerical și neclerical din mănăstirile și schiturile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului.

Comentarii Facebook


Știri recente