Sinaxa stareților și starețelor din Episcopia Severinului și Strehaiei

La mănăstirea mehedințeană „Sfânta Ana” din orașul Orșova va avea loc mâine, 28 iunie, sinaxa stareților și starețelor din Episcopia Severinului și Strehaiei, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu.

Este prima întâlnire de acest fel pentru monahii și monahiile din Eparhia Severinului și vizează discutarea unor probleme duhovnicești și administrative.

Lucrările sinaxei vor debuta după săvârșirea Sfintei Liturghii de către Chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, împreună cu un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi.

Părintele Episcop va prezida cinstita adunare bisericească monastică, alături de Preasfinția Sa aflându-se Pr. Arhimandrit Pavel Nicolăescu, starețul mănăstirii Topolnița și Pr. Protosinghel Calinic Drăghici, exarh al mănăstirilor din Mehedinți și stareț al mănăstirii Coșuștea Crivelnic.

Întrucât o parte din mănăstiri și schituri se află într-o situație financiară dificilă sau sunt în curs de organizare, în cadrul sinaxei se va discuta și despre necesitatea ajutorării acestora, precum și diferite aspecte legate de bunul mers al așezămintelor monahale.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop, evenimentul se va repeta cel puțin anual.

Comentarii Facebook


Știri recente