Sinaxa stareților și starețelor din Arhiepiscopia Clujului

La Mănăstirea Nicula s-au desfășurat astăzi, 4 martie, lucrările anuale ale Sinaxei stareților, starețelor și duhovnicilor din Arhiepiscopia Clujului în prezența Preasfințitului Episcop Vicar Vasile Someșanul și a Preasfințitului Arhiereu Vicar Iustin Sigheteanul. Întâlnirea a fost deschisă prin oficierea Sfintei Liturghii arhierești în Biserica Mănăstirii Nicula, lucrările propriu-zise fiind continuate în biblioteca Mănăstirii, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului.

Pe lângă tema centrală prezentată de Preasfințitul Iustin Sigheteanul, care a vorbit de importanța cultivării și afirmării vocației monahale, la această întâlnire a fost prezentat și proiectul realizării unei istorii a monahismului românesc, cu recomandarea ca fiecare așezământ monahal să contribuie la definitivarea lui. În acest sens au fost prezenți prof. Augustin Pădurean și pr. dr. Dănuț Hognogi, cu preocupări și studii pe tema monahismului transilvănean. Prezent la această întâlnire, Pr. Cristian Sonea, directorul Seminarului Teologic din Cluj a prezentat stareților și starețelor oferta de studii a școlii, adresată personalului monahal din Arhiepiscopie.

În Arhiepiscopia Clujului sunt în prezent 23 de așezăminte monahale, 22 de Mănăstiri și 1 schit, cu un număr de 243 viețuitori, din care 156 maici și 87 călugări.

Comentarii Facebook


Știri recente