Sinaxa stareților și starețelor din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Stareții și starețele din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului s-au reunit ieri, 10 martie, la Centrul Eparhial din Curtea de Argeș. Sinaxa a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre problemele cu care se confruntă Mănăstirile din cadrul Eparhiei. Un loc important pe ordinea de zi l-au avut și dezbaterile legate de elaborarea „Istoriei monahismului ortodox român de la origini până astăzi”, în cuprinsul căreia vor fi prezentate și Mănăstirile din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului: „Cred că ar trebui foarte multe tomuri să spunem pentru a arăta starea monahală în spațiul nostru românesc prin înființări, reînființări de mănăstiri, schituri, situația monahismului, evenimente speciale legate de mănăstiri și monahi. Apoi despre monahi de prestigiu, lucrări scrise, elaborate, editate de Mănăstiri care au legătură și cu viața călugărească și cu viața duhovnicească specială. După aceea este vorba de lucrările administrative de referință precum construcții de Biserici, paraclise, chilii, colecții de muzeu și ateliere de restaurări”.

În cadrul sinaxei au fost prezentate planurile manageriale pe anul 2010, bugetele și inventarele, realizându-se și o evidență a sponsorizărilor primite de fiecare Mănăstire în parte.

Comentarii Facebook


Știri recente