Sinaxa stareților și starețelor din Arhiepiscopia Alba Iuliei prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Andrei

La Mănăstirea Muncel din județul Alba a avut loc astăzi, 26 iunie, întâlnirea semestrială a stareților, starețelor și duhovnicilor de la mănăstirile din Arhiepiscopia Alba Iuliei. Tema întrunirii a fost „Adaptarea nevoinței Părinților Patericului vremurilor de astăzi” și a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Andrei, informează TRINITAS TV.

În Patriarhia Română anul acesta este anul omagial al Crezului și al Autocefaliei Românești, iar subiectul sinaxei călugărești a fost legat de Pateric, unul de actualitate, și anume:”‘Adaptarea nevoinței Părinților Patericului vremurilor de astăzi’, astfel mergând pe firul logic mai departe, vedem cum au înțeles Părinții Patericului credința rezumată în Crez și cum au aplicat-o. Învățăm de la ei cum să ne nevoim și îi avem pildă cum să ne întărim credința”, a spus Înaltpreasfinția Sa referitor la tema întrunirii.

În cadrul întrevederii a fost susținută o prelegere pe marginea temei de părintele Antonie, duhovnicul Mănăstirii Râmeț, care a subliniat faptul că „Părinții Patericului sunt exemple de urmat pentru cei care doresc să-și sfințească viața”.

La sinaxă au participat stareții, starețele și duhovnicii din cele 42 de mănăstiri și schituri ale Arhiepiscopie Alba Iuliei. Întâlnirea de astăzi de la Mănăstirea Muncel a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii.

Comentarii Facebook


Știri recente