Sinaxa stareților din stareților, starețelor și a duhovnicilor din Arhiepiscopia Târgoviștei

La Centrul Eparhial din Târgoviște a avut loc, marți, 17 noiembrie 2009, ora 12.00, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Sinaxa stareților, starețelor și a duhovnicilor din Arhiepiscopia Târgoviștei, pe ordinea de zi aflându-se probleme duhovnicești și administrative ale comunităților monahale din Eparhie.

După rostirea rugăciunii de început, întâlnirea a fost deschisă de cuvântul de învățătură al Înaltpreasfințitului Mitropolit Nifon, care a făcut o prezentare a problemelor de pe ordinea de zi, amintind și de recomandările cu privire la viața monahală și de înțelepciunea scrierilor Sf. Vasile cel Mare, adevărat dascăl al monahismului de pretutindeni, dar și de provocările pe care contemporaneitatea le aduce vieții monastice. Înaltul Ierarh a vorbit și despre aportul pe care mânăstirea îl are în misiunea Bisericii, despre necesitatea împletirii, echilibrate și armonioase, dintre rugăciune, studiu și muncă, dar și despre importanța îndrumării duhovnicești pentru viața, creșterea și spiritualitatea monastică, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

După ce s-au expus problemele specifice fiecărei mânăstiri, s-a vorbit despre eficientizarea comunicării cu Centrul Eparhial și despre mai buna colaborare dintre mânăstiri, iar, apoi, Părinții Consilieri, de la Centrul Eparhial, au prezentat evaluarea specifică, aferentă fiecărui sector în parte, a activității fiecărei mânăstiri.

Așa cum se știe, conform Statului de organizare și funcționare al B.O.R., sinaxa reprezintă adunarea stareților, a starețelor și a duhovnicilor mânăstirilor. în care se discută probleme de ordin duhovnicesc, administrativ și cultural, fiind și un bun prilej ca aceștia să-și poată împărtăși experiența spirituală și gospodărească, dar și să inițieze proiecte comune de promovare a misiunii Bisericii în societatea de astăzi.

Comentarii Facebook


Știri recente