Sinaxa stareților din Episcopia Oradiei

În cadrul Episcopiei Oradiei a avut loc sâmbătă, 15 mai, la Mănăstirea ‘Izbuc’, sinaxa stareților, starețelor și egumenilor de la așezămintele monahale din cadrul eparhiei, ce a avut ca temă ‘2010 – Anul jubiliar al Crezului Ortodox în Patriarhia Română’, informează „Ziarul Lumina”

Protosinghelul Marcu Bulzan, egumenul Schitului ‘Sfântul Ioan Botezătorul’ din Oradea, a prezentat lucrarea ‘Moștenirea duhovnicească a Cuviosului Pahomie cel Mare’, iar protosinghelul Atanasie Paleu, duhovnicul Mănăstirii ‘Sfânta Cruce’ din Oradea, a susținut conferința cu tema ‘Sfinții Părinți de la Sinoadele I și II Ecumenic’. Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, a subliniat importanța monahismului în viața Bisericii și au fost prezentate și dezbătute probleme de ordin duhovnicesc și administrativ.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…