Sinaxa preoților din Protopopiatul Moinești

La Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Moinești a avut loc astăzi, 17 ianuarie 2012, Sinaxa preoților din Protopopiatul Moinești. Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi și a adresat cuvânt de binecuvântare preoților din Protopopiatul Moinești.

„În cadrul acestei slujbe toți preoții, alături de Preasfinția Sa, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos din același potir, reînnoind bucuria și dragostea comuniunii la început de an. Cu acest prilej, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a rostit rugăciuni de binecuvântare pentru toți slujitorii sfintelor altare din această protoierie. În cuvântul de învățătură adresat preoților și credincioșilor Preasfinția Sa a amintit de legătura strânsă dintre monahism și preoție în contextul serbării Sfântului Cuvios Antonie cel Mare”, a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. al protopopiatului.

Cu prilejul întâlnirii de astăzi, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a adus la cunoștință preoților din Protopopiatul Moinești evenimentele religioase și culturale ale anului 2012 din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente