Sinaxa Monahală la Mănăstirea Bârsana din județul Maramureș

La Mănăstirea Bârsana din județul Maramureș a găzduit astăzi, 23 septembrie, Sinaxa Monahală din cadrul Mitropoliei Clujului, Crișanei si Maramureșului, la care au participat stareți și duhovnici ai Mănăstirilor de pe întreg cuprinsul Mitropoliei, informează TRINITAS TV.

„În urmă cu trei ani am avut la Mănăstirea Râmeț prima sinaxă mitropolitană cu stareții și starețele, egumenii și egumenele și duhovnicii din Mănăstirile celor cinci eparhii ale Mitropoliei. Atunci s-a stabilit că următoarea sinaxă care are loc o dată la trei ani va fi ținută la Mănăstirea Bârsana. Mănăstirea Bârsana în 2010 este pregătită ca să primească pe cei 120 de stareți și starețe, egumeni și duhovnici”, a declarat Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

„S-au discutat multe probleme care privesc revigorarea monahismului nostru și în același timp s-au făcut și angajamente pentru ca să ne împlinim datoria, să fim fideli făgăduințelor monahale”, a spus Preasfințitul Părinte Irineu Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Sinaxa a fost precedată de Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Irineu Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, însoțit de un sobor de preoți și diaconi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…