Sinaxă monahală în Arhiepiscopia Dunării de Jos

La Mănăstirea Vladimirești din Galați a avut loc miercuri, 14 noiembrie 2012, sinaxa monahilor din Arhiepsicopia Dunării de Jos.

La finalul Sfintei Liturghii oficiată în ziua sărbătorii Sf. Grigore Palama, la Mănăstirea Vladimirești stareții și starețele mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-au întrunit în sinaxă monahală, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian.

În cuvântul adresat acestora, potrivit edj.ro, Înaltpreasfinția Sa a precizat că „primirea Sf. Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului ca ocrotitor al aceste mănăstiri, arată stabilirea unei legături și mai duhovnicești între viețuitorii mănăstirilor din Eparhia noastră, între stareți, starețe și responsabilii din administrația bisericească”.

„Mănăstirile din Arhiepiscopia Dunării de Jos vor rezistă doar prin comuniune, prin dragoste frățească și prin ajutorare. Să ajute Hristos Domnul să ne vindecăm sufletește și trupește prin înmulțirea rugăciunii, prin unirea ei cu lucrarea în folosul obștesc al frățimii din mănăstiri, dar și spre ajutorul creștinilor care adesea vin aici ca la un spital sufletesc de vindecare!”, a mai spus Înaltpreasfinția Sa.

Mănăstirea Vladimirești a fost înființată în anul 1938, construcția bisericii finalizându-se în anul 1943, când a fost și pictată în stil neo-bizantin, de către pictorul Stan Hermeneanu.

Comentarii Facebook


Știri recente