Sinaxă cu stareții și starețele în Eparhia Sloboziei și Călărașilor

Marți, 22 noiembrie 2011, ora 10:00, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor s-a întâlnit cu stareții, egumenii și starețele din Episcopia Sloboziei și Călărașilor la Centrul Eparhial, după cum informează sf-esc.ro. Această întâlnire este organizată de exarhul mănăstirilor și schiturilor, arhimandritul Rafail Mîț, cu binecuvântarea Chiriarhului.

Preasfinția Sa a deschis ședința cu un cuvânt de învățătură despre familia creștină ca temelie a Bisericii, agresată atât de mult și despre viața monahală. Un alt subiect foarte important a fost modul prin care se săvârșește Taina Sfântului Botez, tradiție milenară contestată de cei necunoscători.

S-a amintit de necesitatea pregătirii teologice a cinului monahal, care trebuie să se întărească pentru misiunea importantă și plină de încercări din viața monahală, conlucrarea dintre mănăstirile Eparhiei și cunoașterea regulamentului vieții monahale. Preacuviosul părinte protosinghel Gherasim, starețul Mănăstirii Radu Negru, a tratat o temă deosebită „Căsătoria creștină și monahismul”, bazată pe Sfânta Scriptură și Sfinții Părinți.

Începând cu preacuviosul părinte arhimandrit Rafail Mîț, exarhul mănăstirilor și starețul Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia, toți stareții și starețele din Eparhie au luat cuvântul și au prezentat realizările din ultimul an și proiectele de viitor de la obștea pe care o conduc.

În cadrul Sinaxei stareților și starețelor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, prezidate de către Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, s-a analizat și evaluat starea actuală a monahismului, cu plusurile și minusurile sale și cunoașterea realităților atât duhovnicești și administrative ale mănăstirilor.

Comentarii Facebook


Știri recente