Simpozionul ‘Suferință și vindecare în societatea contemporană. Perspective interdisciplinare’: 22-23 mai 2009

În Sala «Dr. Iustin Moisescu» a Centrului Eparhial Iași va avea loc, în zilele de 22-23 mai 2009, simpozionul național cu tema ‘Suferință și vindecare în societatea contemporană. Perspective interdisciplinare’.

Inițiativa organizării acestui simpozion aparține Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, activitățile desfășurându-se cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Prin aceste acțiuni, Biserica își continuă eforturile de deschidere, dialog și cooperare cu toți factorii instituționali, sociali și comunitari care pot contribui la diminuarea suferinței persoanei și a comunităților. La dezbatere sunt invitați să participe profesori, preoți și medici, specialiști ce investighează și tratează suferința umană și comunitară. În aceste dezbateri sunt vizate identificarea și valorificarea tuturor mijloacelor și resurselor terapeutice și de dezvoltare comunitară, adecvate activității pastorale și misionare a Bisericii. Astfel, suferința va putea fi abordată în toate manifestările ei, la nivel pastoral și parohial, inter-personal și comunitar.

Simpozionul urmărește crearea premiselor pentru construirea unei rețele interdisciplinare funcționale care să contribuie la îmbunătățirea modului de tratament al suferinței, la toate nivelurile și, implicit, să aducă un plus de valoare în viața familiilor și comunităților din care acestea fac parte. La eveniment participă profesori universitari, preoți profesori și medici din Alba Iulia, Iași, Oradea, Sibiu, Suceava și Timișoara.

Pentru o cât mai bună comunicare și interacțiune, care să fructifice competențele și experiența invitaților, această întâlnire de lucru are prevăzute sesiuni de dialog interdisciplinar cu public. Tematica discuțiilor vizează cauzele diverselor forme de suferință, efectele lor asupra vieții persoanei, familiei și comunității, precum și posibilele remedii spirituale, psihoterapeutice și socio-economice.

Co-organizatorii acestui eveniment sunt: Centrul de Formare și Consiliere Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, Centrul de Cercetare Interdisciplinară în Religie, Filosofie și Știință – Universitatea „Al. I. Cuza”Iași, Centrul de informare și suport comunitar – AIDROM – Iași, Organizația World Vision România, Fundația Solidaritate și Speranță și Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Sursa: World Vision Romania

Comentarii Facebook


Știri recente