Simpozionul Studia Theologica Doctoralia, la final

A III-a ediție a Simpozionului internațional „Studia Theologica Doctoralia” s-a încheiat, astăzi, 17 mai, la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași.

40 de doctoranzi din țară și străinătate au prezentat referate axate pe direcțiile tradiționale specifice învățământului teologic și cercetării teologice românești: biblică, istorică, sistematică și practică.

Dezbaterile s-au caracterizat prin dinamism și curaj din partea tinerilor doctoranzi în a se angaja în discuții interesante, a declarat pentru Radio TRINITAS, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, părintele profesor Viorel Sava: „Am remarcat multă maturitate, am remarcat faptul că cei mai mulți dintre ei chiar sunt foarte pregătiți. Am remarcat maturitate în dialog și consistență în ceea ce au spus, atât în referate cât și în discuțiile libere. Am remarcat o întărire a prieteniei dintre tinerii participanți. Totodată, aș dori să subliniez faptul că tinerii sunt informați foarte bine și la zi în ce privește bibliografia, cel puțin în domeniile în care își pregătesc doctoratele”.

Referatele susținute în cadrul simpozionului vor fi publicate ulterior într-un volum.

Comentarii Facebook


Știri recente